WO training & advies

Gebruik je talent en (zakelijke) vriendschap.

Motivatie

40 jaren in het bedrijfsleven, als werknemer én als zelfstandig ondernemer, vormen de ervaringspijlers onder mijn bedrijf met als doel anderen te helpen zich verder te ontwikkelen. Het is mijn passie om met WO training & advies bedrijven en medewerkers uitdagende paden te laten bewandelen die anders onontgonnen blijven.
Ik ervaar het als een gemiste kans en ook zeer onwenselijk om iemand in een niet-passende functie te laten vastroesten. Op termijn resulteert dit in een gedemotiveerde en misschien zelfs wel zieke werknemer en bovendien in een ontevreden werkgever. Dat pak ik aan met custom made coaching en advies voor zowel bedrijven en afdelingen als individuele medewerkers. Daar wordt iedereen beter van.

Kwaliteiten

Een sterkte-zwakteanalyse werkt vaak heel verhelderend, dus laat ik beginnen met een kort maar krachtige SWOT van mezelf. Mijn sterke kwaliteiten? Ik (ver)oordeel nooit, heb een uitermate goed luisterend oor en kan mij inleven in de gevoelens en problematiek van anderen. Ik ben positief ingesteld en denk altijd in oplossingen en mogelijkheden. Mijn zwakte is dat ik moeilijk mijn eigen grenzen kan stellen omdat ik nog een paar stappen extra wil zetten om iedereen tevreden te stellen. Soms is gewoon goed, goed genoeg? Dat kan inderdaad zo zijn, maar daar zit mijn valkuil want vaak streef ik in mijn enthousiasme naar nog beter. Ik krijg er energie van als ik mensen kan laten groeien.

Missie

Mensen bewust maken van hun eigen kracht.

Visie

In alle strategische en praktische contacten is vriendschap bijzonder belangrijk.

Even voorstellen, William Overweg

Ik heb meer dan 40 jaar werkervaring opgedaan in verschillende functies. Met name commerciële functies, maar in alle rollen die ik had lag de nadruk altijd op het menselijk aspect. Mensen doen zaken met mensen, dus ik voel(de) mij als relatiebouwer als een vis in het water. Ik luister naar de klant en reageer met een creatief voorstel.
Tijdens mijn tijd als commercieel directeur heb ik afdelingen aangestuurd met de drive en het doel in een goede sfeer onze ambitieuze targets te behalen. Aansluitend heb ik – na een afgeronde studie personeelsmanagement – ervaring opgedaan in een voor ons als groeiend bedrijf indertijd nieuwe functie van HR-manager. Daar heb ik nog meer oog en oor gekregen voor wat mensen beweegt en motiveert. 

Mijn carrière in met name de confectie- en automatiseringsbranche heeft in 1992 geleid tot de oprichting van het distributiebedrijf Five 4 U dat ik met vier compagnons heb laten groeien tot een onderneming met een omzet van circa 400 miljoen euro. 

De combinatie van werknemer, ondernemer en alle voorkomende werkzaamheden – zoals commerciële strategische plannen bedenken, uitwerken én uitvoeren, contractonderhandelingen met grote spelers en vervolgens het HR-management met disciplines als in- en uitstroom, salarishuis en het beoordelingsinstrument – maken dat ik een coachende en begeleidende rol op elk niveau kan vervullen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van mijn toegevoegde waarde voor jouw business? Laat het mij weten en we plannen een kop koffie in om nader kennis te maken.

Wat zeggen anderen?

“Vele jaren lang hebben wij met ons evenementenbureau mooie events mogen verzorgen in opdracht van William. Het is ontzettend fijn om met hem samen te werken. Hij is duidelijk in het omschrijven van zijn wensen en verwachtingen en ik heb hem dan ook leren kennen als iemand die oprechte interesse in andere mensen heeft, de tijd neemt en ontzettend goed kan luisteren. Ik snap zijn carrièreswitch volkomen want dit is echt op zijn lijf geschreven. Ik ben er zeker van dat onze samenwerking een vervolg krijgt in de toekomst.”
Brenda van den Adel
Evenementenbureau EVENT TOPPERS B.V.
“Ik ken William als een toegankelijke en bijzonder menselijke professional. De mens staat bij hem altijd centraal, daarna komen pas de zaken en dat is plezierig en gelijkwaardig samenwerken. Hij luistert scherp, is open in de communicatie en durft zich kwetsbaar op te stellen. Alles is gericht op menselijke verbinding en vriendschappelijke omgang. Dat maakt hem een mooi mens, een prettige sparringpartner en een succesvolle ondernemer waarmee contact voor het leven gegarandeerd is.”
Aernout van der Schaaf
Managing consultant Coulant